A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform folytatja tevékenységét

magyar

A HUNGARNET Egyesület nevében szeretnénk mégegyszer megköszönni a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platformban való részvételüket   és működésének támogatását.
Úgy gondoljuk, hogy rövid féléves tevékenységünk során a kitűzött célokat teljesítettük.  Elkészült a Jövő  Internet Stratégia és Programterv és számos rendezvényünk volt magas részvétellel. A beérkezett visszajelzések  a Platform  tevékenységét pozitívan értékelték és  javasolták, hogy a Platform folytassa tevékenységét. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal történő tárgyalás során felajánlottuk  a Smart City programban való közreműködésünket.
Örömteli hír, hogy a közeljövőben kiírásra kerül a ''TÁMOP 4.2.2 / C -11 / konv '' kódszámú pályázat, amelynek egyik kiemelt tématerülete a Jövő Internet kutatás támogatása.
A pályázati kiírás már társadalmi egyeztetésen volt és megjelenése január második felében várható. Több egyetem javasolta, hogy a pályázati kiírás megjelenése után szervezzünk workshopot, amely hasonlítana az FP7 EU-s kutatási keretprogram információs napjára.
Ezen egyrészt az NFÜ munkatársa tájékoztatást adnának a pályázat benyújtásával kapcsolatos technikai és eljárási kérdésekre , másrészt  az  egyetemek , kutató intézetek és non profit szakmai szervezetek bemutathatnák, milyen kutatási terveik vannak és ez megkönnyítheti  a  kutatási együttműködések kialakítását,  konzorciumok formálását.
Ezt a rendezvényt előreláthatólag 2012. január végén vagy február első felében tartanánk és a pályázati kiírás megjelenése után azonnal megkezdjük a szervezését.


Végezetül nagyon sikeres és boldog újévet kívánunk.
2012-01-05


Bakonyi Péter
HUNGARNET